Clădire

Not just a local landmark. A work of art. 

Istoria casei pe Ocnei 22 are peste 590 de ani. Clădirea în stil gothic a funcționat ca atelier de pielărie în secolul al XIV- lea și este una din cele mai vechi clădiri din Sibiu. În interiorul casei au fost descoperite rămășițe din butoaie și cuțite folosite pentru prelucrarea pieilor, vase și monede datate din perioada 1430-1437. Un secol mai târziu i-a fost alăturată construcţia de pe strada Pielarilor și astfel clădirea a tot crescut pe parcurs. Pe parcursul timpurilor și funcțiunea s-a schimbat: între altele s-au găsit în arhivă documente din care rezultă că în acest loc a a mai existat în trecut un restaurant.

Deși restaurantul nostru a fost deschis doar acum, în luna august 2020, istoria lui începe de fapt într-o seară a anului 2004 când, plimbându-se pe străzile Sibiului, Max Schweizer, un om de afaceri elvețian, s-a îndrăgostit iremediabil de casa de pe strada Ocnei 22. Clădirea era atunci într-o stare degradată, dar Max a simțit farmecul acestui loc imediat. Viziunea de a transforma această clădire dărăpănată într-un restaurant deosebit pentru Sibiu nu l-a mai lăsat să doarmă noaptea. Așa că deși era conștient că implică o investiție foarte mare care probabil nu se va răsplăti niciodată,  a cumparat clădirea și a început demersurile pentru a o restaura. Procesul de restaurare a durat aproape trei ani. Toate elementele originale de valoare au fost păstrate, restaurate și puse în valoare. Multe detalii, de exemplu restaurarea picturilor murale în camerele de la etaj sau recondiționarea perețiilor și bârnelor originale de lemn, au facut din această clădire ce este acum: o bijuterie arhitecturală.

Vă invităm sa vă convingeți personal urmărind acest video al clădirii: fiecare cameră a restaurantului nostru este specială și are personalitatea și povestea ei.

Nicos Room

Prima cameră, cea de la parter din partea dreaptă este camera lui Nico, fiul proprietarului Max Schweizer. El a ajutat la amenajarea ei și a creat unul dintre tablourile expuse, cel de-al doilea tablou fiind pictat de artistul Robert Șimon.

Camera din stânga este ,,camera portretelor” și a fost aranjată de fotograful Stefan Jammer. Conține o colecție de portrete și situații fotografiate în Sibiu pe parcursul ultimelor două secole de către atelierul lui Emil Fischer. Pozele ilustrează situații clasice din viața orașului: târgul olarilor, piața de alimente și multe altele care evidențiează multiculturalitatea și diversitatea etnică a orașului.

Green Room

La urcarea spre etaj vă vor întampina o oglindă și un candelabru superb, apoi pașii vă vor duce către frumoasa cameră albastră unde a fost păstrată pictura originală a pereților.

Camera verde este vegheată de un tavan cu grinzi atent restaurate și o fereastră originală păstrată din secolul XVI. Soția proprietarului, Marlise Schweizer, a adăugat perdele verzi pentru a da sentimentul de ”acasă”.

Lounge

Camera albă –  așa numita cameră de artă și cultură. Acum cu o expoziție de vânzare, pe viitor cu vernisaje, mici spectacole, expoziții foto și de pictură sau concerte. Aici, artistul local Robert Șimon, își expune în prezent lucrările. Artistul a locuit în Tenerife și a pictat acolo descoperindu-și această pasiune după ce a lucrat în domeniul animație-film.

Pentru lounge a fost aleasă culoarea teracotei pentru un semntiment de coziness, de comfort mai intim. Aici și-a găsit locul pianul nostru, iar în viitor ne dorim aici o bibliotecă, un bar de coniac și jocuri pentru oaspeții noștri.

Camera getting togehter sau de conferințe este gândită pentru întâlniri de afaceri, familie sau prezentări. Poate fi rezervată separat exclusiv pentru un grup.